Antena 3 CNN Meteo Ciclon periculos deasupra României. Elena Mateescu anunţă ploi torențiale și vijelii

Ciclon periculos deasupra României. Elena Mateescu anunţă ploi torențiale și vijelii

Ciclonul care a făcut ravagii în vestul Europei lovește România! Meteorologii anunță ploi torențiale și vijelii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mai 2024   •   17:55

Directorul general al ANM, Elena Mateescu, a anunţat la Antena 3 CNN că urmează zile cu vreme instabilă.

"Pe parcursul zilei de miercuri și joi contăm pe averse torențiale însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua local aspect de vijelie, pentru că vitezele vântului la rafală vor putea depăși 60-65km/h.

La munte, de asemenea, 70-90km/h iar cantitățile de apă pot depăși, pe secvențe scurte de timp sau prin acumulare, 15-25l/m² izolat peste 30-40l/m²", a spus Elena Mateescu.

"Din punct de vedere termic, o vreme în încălzire. Dacă astăzi am înregistrat din nou în partea de vest a țării valori peste 25°C, mai precis 27°, în timp ce în sud, sud-est și est 20-22°, mâine vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării și contăm pe limite între 20 până la 29° posibil spre finalul săptămânii, chiar spre 30 de grade", a mai spus directorul ANM.

Averse torențiale în Bucureşti

"Şi în Capitală o vreme în încălzire, cu valori de 25-27°, și cu o probabilitate ridicată ca începând de mâine, din a doua-a parte a zilei și pe parcursul nopții, să vorbim de fenomene de instabilitate caracterizate prin averse torențiale", a precizat şefa ANM.

Ultima decadă a lunii mai și primele zile din iunie vor aduce vreme instabilă și temperaturi fluctuante în majoritatea regiunilor țării.

×
Subiecte în articol: ciclon ravagii Europa România ANM ploi vijelii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Impozitul de 70% pe veniturile care nu au fost identificate a intrat în vigoare
x close