Antena 3 CNN Meteo Ciclonul din Europa nu ajunge în România. Meteorolog ANM: "Vor fi cantități de apă însemnate, căderi de grindină şi instabilitate atmosferică"

Ciclonul din Europa nu ajunge în România. Meteorolog ANM: "Vor fi cantități de apă însemnate, căderi de grindină şi instabilitate atmosferică"

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 13:37 21 Mai 2024 Modificat la 13:37 21 Mai 2024
vijelii Getty Images - blackred
Ciclonul din Europa nu ajunge în România. Meteorolog ANM: "Vor fi cantități de apă însemnate, căderi de grindină şi instabilitate atmosferică" Sursa foto: Getty Images | blackred

Totuşi, vremea la noi în ţară va fi una instabilă, cu ploi, vijelii şi grindină.

"Nu o să ajungă în România. Vorbim mai mult de instabilitate atmosferică, de masă, nu are legătură cu acel ciclon", a declarat Raul Ilea, meteorologul de serviciu de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

"Vom avea parte la începutul săptămânii și pe parcursul următoarelor zile de încălzire a vremii, mai ales pe partea de sud a țării, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 29 de grade Celsius pe parcursul zilei de marți, iar minimele vor fi cuprinse între 8 și 17 grade Celsius, cu valori mai scăzute în estul Transilvaniei.

Din punct de vedere al manifestărilor de instabilitate atmosferică, acestea își vor face simțită prezența cam în fiecare zi din această săptămână. 

Pe parcursul zilei de astăzi, mai ales după-amiaza și seara, în vest și sud-vest, vor fi averse, descărcări electrice prin Banat, Oltenia, pe arii restrânse în Crișana și izolat în Transilvania și vestul Munteniei, iar la noapte, Banatul, Crișana și Oltenia, pe arii restrânse Muntenia și Transilvania și doar izolat în celelalte zone. 

Vor fi izolat cantități de apă însemnate și posibil va cădea grindină", a mai precizat Raul Ilea.

Cât privește vremea de zilele viitoare, meteorologul a spus că aceasta "se va menține instabilă, vor fi înnorări temporar accentuale, averse, descărcări electrice în partea de vest, de sud și de centru a țării și restrânse în rest".

Instabilitatea atmosferică este una de masă, de sine stătătoare" şi "ceea ce este în Europa este influențat de o depresiune, de un ciclon, dar ce este la noi, nu", a încheiat meteorologul ANM, potrivit dcnews.ro.

Vreme capricioasă în România, până în iunie. Prognoza meteo ANM până pe 10 iunie 2024

Temperaturile și cantitățile de precipitații vor fluctua de la o săptămână la alta, după cum arată prognoza ANM.

Vremea în săptămâna 20 - 27 mai

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru această perioadă la nivelul întregii țări. 

Cantitățile de precipitații se vor situa peste cele normale pentru această perioadă în vestul și sud-vestul teritoriului, în timp ce în rest vor fi în general apropiate de mediile multianuale.

Vremea în săptămâna 27 mai - 3 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de mediile multianuale în toată țara. 

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, posibil ușor deficitare local în estul și sudul țării.

Vremea în săptămâna 3 - 10 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări. 

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a țării.

×
x close