Antena 3 CNN Meteo Cea mai caldă zi din ultimii 65 de ani. Temperaturile au depășit 40 de grade

Cea mai caldă zi din ultimii 65 de ani. Temperaturile au depășit 40 de grade

Cea mai caldă zi din ultimii 65 de ani. Temperaturile au depășit 40 de grade
Cea mai caldă zi de 20 iunie din ultimii 65 de ani. Sursă foto: Profimedia
de Laura Dinu    |    21 Iun 2024   •   07:42

Miercuri, 20 iunie, a fost cea mai călduroasă zi din ultimii 65 de ani. Termometrele au arătat peste 40° la umbră, iar la nivelul asfaltului, temperaturile au depășit 50° C.

Meteorologii au emis coduri portocalii și galbene de caniculă pentru mai multe zone din țară. Avertizările rămân în vigoare și astăzi, cele mai afectate fiind Banatul, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei dar și sudul Transilvaniei.

Valul de căldură a determinat autoritățile să impună restricții de trafic pe mai multe drumuri.

Puțin după orele prânzului cele mai mari temperaturi au fost înregistrate în București, Buzău și Giurgiu, 41°, în timp ce în alte zone precum Brăila, Călărași, Tulcea sau Râmnicu Vâlcea, temperatura resimțită a fost de 40°.

Cei mai norocoși s-au ferit de caniculă la mare, sub umbrele. Plajele sunt din ce în ce mai pline de turiști.

Iar codul portocaliu de caniculă a închis mai multe drumuri din țară. 

Căldura a făcut însă și victime. Un om a leșinat pe stradă, în Timișoara, iar doi copii de 15 ani, respectiv 13 ani, din Timiș, care au intrat în râu să se răcorească, au mărit, după ce au fost luați de curenți.

CNAIR prelungeşte restricţiile pentru maşinile de mare tonaj, din cauza caniculei, până în 24 iunie

CNAIR anunţă că, în perioada 21-24.06.2024, în intervalul orar 10:00 -20:00, se vor institui restricții de tonaj pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale din cauza temperaturilor extreme. Se impun restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa autorizată mai mare de 7,5 tone.

Potrivit CNAIR, sunt vizate sectoarele de autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale, după cum urmează:

În data de 21.06.2024, intervalul orar 10:00 – 20:00, restricţiile se vor institui pentru sectoarele de autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale, din judeţele: Giurgiu, Teleorman, Dolj, Olt, Timiş, Caraş-Severin, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov şi Covasna.

În data de 23.06.2024, intervalul orar 10:00-20:00, restricţiile se vor institui pentru sectoarele de autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale, din judeţele: Ilfov, Prahova, Giurgiu, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Olt, Caraş – Severin, Ialomiţa si Călăraşi.

În data de 24.06.2024, intervalul orar 10:00 – 20:00, restricţiile se vor institui pentru sectoarele de autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale, din judeţele: Ilfov, Giurgiu, Argeş, Dâmboviţa,Teleorman, Dolj, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Olt, Caraş – Severin, Ialomiţa şi Călăraşi.

×
Subiecte în articol: iunie prognoza anm vremea
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Congresul USR decide cum se împarte puterea sub șefia Elenei Lasconi
x close