Antena 3 CNN Meteo Cât mai durează gerul de octombrie în România. A dat înghețul inclusiv în București. Șefa ANM: „Sunt valori sub cele normale”

Cât mai durează gerul de octombrie în România. A dat înghețul inclusiv în București. Șefa ANM: „Sunt valori sub cele normale”

frunze toamna inghetate ger
Temperaturile au coborât pana la -8 grade. În București minima a fost de -1 grad Celsius. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    19 Oct 2024   •   14:02

Val ger și îngheț peste România. Temperaturile au coborât pana la minus 8 grade, în noaptea de vineri spre sâmbătă, și vor urma nopți din ce în ce mai friguroase. Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat, sâmbătă, la Antena 3 CNN, cât mai durează episodul de frig în țara noastră și cum va fi vremea în următoarele zile.

„De marți, când temperaturile vor fi în creștere ușoară. Chiar vom în înregistra, mai ales în regiunile extracarpatice, din nou, valori de peste 20-22°C.

Până atunci, însă, acest sfârșit de săptămână va fi caracterizat de o vreme în care nopțile și diminețile vor fi reci. Temperaturi negative, în special în depresiuni, până la minus șapte -8°C. Și în această dimineață am avut valori coborâte, inclusiv în Capitală, o minimă de -1°C. Dar chiar și maximele la acest sfârșit de săptămână vor caracteriza o vreme mai rece, pentru că acestea se vor situa, în general, între nouă până la 17. 18°C, ceea ce ar însemna valori ușor sub cele normale, specifice datei din calendar.

Și, așa cum menționam, de marți, temperaturi în creștere, posibil la scara întregii țări, între 16 până la 22°C, inclusiv în Capitală, începând de marți, 19- 20°C și chiar și minimele vor mai crește ușor.

Dacă în următoarele nopți și dimineți, cel puțin până luni dimineață, vorbim la scara întregii țări de minime între minus opt până la trei 4°C, ei bine, de marți și acestea vor fi în creștere, vor deveni pozitive în aproape toată țara și vor fi cuprinse, în general, între două până la șapte 8°C.”, a spus Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu ANM ger vremea
Parteneri
x close