Antena 3 CNN Actualitate Caniculă şi disconfort termic în Capitală și nouă județe. 36 de grade la umbră!

Caniculă şi disconfort termic în Capitală și nouă județe. 36 de grade la umbră!

E cod galben de caniculă în mai multe judeţe din sud-estul ţării și București. Temperaturile vor ajunge la 36 de grade, la umbră, avertizează meteorologii.

o_1eh75rpc01itk1p521923a6t1alag.jpg
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    02 Sep 2020   •   13:45

În paralel, până vineri seară, întregul teritoriu al ţării este vizat de o informare de instabilitate atmosferică. Aşadar ne aşteptăm la vijelii, ploi torenţiale şi grindină.

Cod galben de caniculă şi disconfort termic pentru Capitală și nouă județe

În după-amiaza zilei de miercuri, în regiunile sud-estice disconfortul termic va fi accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33-36 de grade.

Avertizarea vizează județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Călărași, Giurgiu și Bucureștiul.

Joi, în regiunile sud-estice, după-amiaza, disconfortul termic va fi ridicat, iar pe arii restrânse indicele temperatură-umezeală va mai atinge pragul critic de 80 de unități.

Instabilitate atmosferică. Joi vine furtuna!

Potrivit ANM, o informare meteo este valabilă de joi ora 12:00 până vineri ora 21:00, în sud-vest, centru, nord-est și la munte. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

 

×
Subiecte în articol: meteo vremea prognoza
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close