Antena 3 CNN Meteo Când va ninge în 2024 în România. Prognoza pentru iarna ce urmează

Când va ninge în 2024 în România. Prognoza pentru iarna ce urmează

ninsoare copaci padure getty images
Când ninge în 2024. Foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    03 Oct 2024   •   11:07

Deși vara a fost una sufocantă, toamna și-a făcut simțită prezența rapid și neașteptat de brusc. Iar când vedem temperaturile de afară, nu avem cum să nu ne întrebăm când ninge în România în 2024.

La munte, primele ninsori au apărut deja, iar în restul țării temperaturile au scăzut considerabil. Iar prognozele meteorologilor nu sunt deloc îmbucurătoare: deși vom mai avea câteva zile însorite, valorile termice vor rămâne scăzute pe întreg teritoriul.

Cu toate acestea, parcă ne este greu încă să ne desprindem de căldura verii. Ne dorim să prelungim cât mai mult zilele însorite, mai ales că se apropie prima vacanță a copiilor. Câteva zile cu vreme frumoasă ar fi binevenite pentru a ne bucura de o pauză binemeritată și pentru a mai savura puțin din căldura care ne-a însoțit în ultimele luni.

Când va ninge în România

Totuși dacă vă întrebați când va ninge în România, conform prognozelor meteorologilor Accuweather, prima ninsoare la noi în țară este așteptată în jurul Crăciunului, mai precis pe 15 decembrie. Este vorba despre primii fulgi de zăpadă care vor cădea în București, deoarece, în zonele montane înalte, stratul de zăpadă se va depune deja înainte de această dată.

De subliniat este faptul că, până atunci, este posibil să mai avem episoade de lapoviță și ninsoare, chiar și la jumătatea lunii noiembrie, când temperaturile nocturne vor scădea până la -2 grade.

O iarnă blândă

Conform prognozelor Accuweather, iarna aceasta va fi una relativ blândă. Temperaturile diurne nu vor scădea sub 1 grad până la sfârșitul anului, iar pe timpul nopții, minimele vor atinge aproximativ -6 grade.

În concluzie, deși prima ninsoare în 2024 este așteptată abia în preajma Crăciunului, România se va confrunta cu o iarnă relativ blândă, cu temperaturi ce nu vor scădea dramatic. Așadar, pentru cei care se întreabă când va ninge în 2024, aceștia trebuie să știe că se pot aștepta la episoade sporadice de lapoviță și ninsoare înainte de acea dată, dar fără geruri extreme.

×
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close