Antena 3 CNN Meteo Căldură extremă în România: A fost emis cod roșu de caniculă. HARTA zonelor afectate

Căldură extremă în România: A fost emis cod roșu de caniculă. HARTA zonelor afectate

termometru canicula caldura
Termometru care indică +40 de grade Celsius. Sursa foto: Getty Images
de Ioana Coman    |    15 Aug 2024   •   10:06

Meteorologii au emis noi avertizări de temperaturi sufocante, valabile joi și vineri. Cel mai cald va fi în partea de Vest și Sud-Vest a României, acolo unde este cod roșu de caniculă. 

Zi de foc, joi, în România

Cod roșu de caniculă

Zone afectate: județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman, valul de căldură va fi persistent. Temperaturile maxime vor fi de 39...41 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 23 degrade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cod portocaliu de caniculă

Zone afectate: centrul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul și centrul Munteniei

Valul de căldură va persista și se va extinde, astfel încât în centrul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, precum și în vestul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 38...39 de grade, iar minimele de 21...22 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Cod galben de caniculă

Zone afectate: nordul Crișanei, Maramureș, local în Transilvania și Muntenia, sud-vestul Moldovei

Valul de căldură se va menține și se va extinde în nordul Crișanei, Maramureș, local în Transilvania și Muntenia și în sud-vestul Moldovei, unde temperaturile maxime vor fi în general de 34...37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Local minimele nu vor coborî, în general, sub 18 grade.

Temperaturi sufocante și vineri

Cod roșu de caniculă

Zone afectate: județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman, valul de căldură va fi persistent. Temperaturile maxime vor fi de 39...41 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cod portocaliu de caniculă

Zone afectate: centrul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul și centrul Munteniei

Valul de căldură va persista, astfel încât în centrul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, precum și în vestul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 38...39 de grade, iar minimele de 21...22 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Cod galben de caniculă

Zone afectate: nordul Crișanei, Maramureș, Moldova, local în Transilvania și Muntenia

Valul de căldură se va menține în nordul Crișanei, Maramureș, Moldova și local în Transilvania și Muntenia,unde temperaturile maxime vor fi în general de 34...37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Local minimele nu vor coborî, în general, sub 20 de grade.

În zilele următoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării.

×
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close