Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo imediată de furtuni, în București şi mai multe județe. ANM a emis cod portocaliu de ploi şi vijelii

Avertizare meteo imediată de furtuni, în București şi mai multe județe. ANM a emis cod portocaliu de ploi şi vijelii

Locuitorii din Capitală au fost avertizați prin mesaj Ro-Alert să se adăpostească

vijelie
Avertizare meteo de vreme rea în București şi Ilfov. ANM a emis cod portocaliu de ploi şi vijelii
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iun 2024   •   16:50

Update 16:50 - ANM a extins valabilitatea avertizării imediate Cod portocaliu de furtuni, pentru București și Ilfov. O atenționarea de vreme rea a fost emisă și pentru localități din județul Giurgiu.

Astfel, în intervalul 16:52 - 17:30, se vor semnala averse care vor acumula peste 35-40 l/mp, grindină, frecvente descărcări electrice, în trei localități din Ilfov: Buftea, Ciorogârla, Dragomirești-Vale;

În municipiul București, valabilitatea Codului portocaliu a fost extinsă până la ora 18:00. Autoritățile au transmis un nou mesaj Ro-Alert, sfătuind populația să se adăpostească.

ISU B-IF a emis mesaje pentru informarea populației prin intermediul rețetelor de socializare și al panourilor electronice stradale.

ANM a emis un cod portocaliu de ploi şi vijelii, valabil pentru localități din Giurgiu: Bolintin-Deal, Bolintin-Vale, Cosoba, Grădinari, Joița, Ogrezeni, Săbăreni, Ulmi, unde se vor semnala descărcări electrice, grindină, averse care local vor acumula 35-40 l/mp, intensificări ale vântului și vijelie.

Copaci și cabluri căzute din cauza furtunii, în București și Ilfov 

Pompierii din cadrul ISU București-Ilfov au intervenit sâmbătă pentru degajarea mai multor copaci care au căzut pe mașini și străzi în timpul avertizărilor de furtună emise de ANM.

Astfel, potrivit pompierilor, a fost semnalat un copac căzut pe Strada Jandarmeriei, un altul căzut pe un autoturism pe Strada Constantin Dobrogeanu Gherea, dar și cabluri căzute pe Șoseaua Petricani. De asemenea, pe Strada Navigației s-a intervenit pentru un copac căzut pe o mașină, pe Strada Câmpul Pipera pentru un copac căzut pe fire electrice, iar pe Strada Madrigalului pentru îndepărtarea unei crengi căzute din copac.

Totodată, în Balotești, Ilfov, au fost semnalați copaci căzuți pe drumul național.

Știrea inițială: ANM a emis sâmbătă un cod portocaliu de ploi şi vijelii, valabil pentru București.

Codul portocaliu este valabil sâmbătă, 08.06.2024, de la ora 15:40 până ora 16:30. 

În intervalul menționat, se vor semnala: intensificări ale vântului şi vijelie, averse, descărcări electrice și pe alocuri grindină de mici dimensiuni.

Cantitățile de apă vor fi de 15-25 l/mp.

Cod portocaliu de ploi şi vijelii puternice şi în Ilfov

Şi judeţul Ilfov este afectat de vremea rea. De la ora 15:49 până ora 16:30 se află sub cod portocaliu de ploi şi vijelii.

Printre localităţile afectate se află: Afumați, Brănești, Găneasa, Glina, Pantelimon, Popești-Leordeni, Ștefăneștii de Jos, Tunari şi Voluntari.

Populația a fost avertizată prin mesaj RO-ALERT

Evitaţi deplasările şi luaţi măsuri de adăpostire şi autopreotecţie, transmit autorităţile.

Ce trebuie să faci atunci când primeşti o alertă

Autorităţile recomandă să respectați următoarele măsuri preventive:

- evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie

- sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime

- închideți ferestrele locuinţelor şi altor categorii de construcţii

- nu atingeți stâlpii sau conductoarele de electricitate căzute la pământ.

×
Subiecte în articol: cod galben București ploi vijelii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close