Antena 3 CNN Meteo Cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii, în aproape toată țara. Lista județelor vizate de avertizarea ANM

Cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii, în aproape toată țara. Lista județelor vizate de avertizarea ANM

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o avertizare de cod portocaliu și galben de ploi torențiale și vijelii, valabilă în aproape toată țara.

de Ioana Mircea    |    03 Iun 2024   •   10:00

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod galben de ploi torențiale și vijelii, valabilă de astăzi, începând cu ora 12.00, până mâine la ora 03.00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Județele afectate de codul galben sunt Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Neamț, Harghita, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Brăila, Dâmbovița, Ilfov, Ialomița, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași. Și Bucureștiul este afectat de acest cod galben.

Meteorologii ANM au transmis și o avertizare meteo cod portocaliu de ploi torențiale și vânt care este valabilă de astăzi de la ora 15.00 până mâine la ora 03.00. 

În Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei și în nord-vestul Munteniei vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 60...80 km/h), vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50...60 l/mp.

Județele afectate de codul portocaliu sunt  Bihor, Sălaj, Cluj, Mureș, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Hunedoara, Timiș, Caraș Severin, Gorj, Vâlcea, Argeș, Mehedinți, Dolj.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Patru pescari au murit după ce au băut dintr-o sticlă de pe fundul oceanului
x close