Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo de la ANM | Ninsori și ploi abundente în România. Când scăpăm de episodul de iarnă

Avertizare meteo de la ANM | Ninsori și ploi abundente în România. Când scăpăm de episodul de iarnă

România este vizată de trei coduri galbene.

avertizare meteo anm ninsori ploi abundente romania cand scapam episod iarna
avertizare meteo anm ninsori ploi abundente romania cand scapam episod iarna Sursa foto: Amir Levy/Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Noi 2022   •   11:07

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), trei coduri galbene de vreme rea sunt în vigoare până luni seară. Un cod galben a fost emis pentru intervalul 20 noiembrie, ora 10.00 – 21 noiembrie, ora 10.00, perioadă în care va ploua însemnat cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane aferente, până la altitudini de 1700 m.

Un al doilea cod galben, pentru 21 noiembrie, ora 05.00 – 21 noiembrie, ora 18.00, vizează ninsori moderate cantitativ.

"Local la altitudini în general de peste 1500 m în Carpații Meridionali, precum și în Carpații Orientali și în jumătatea nordică a Moldovei va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 cm. În zona deluroasă și montană a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură trecător vor fi și precipitații mixte și izolat se va depune polei", a anunțat ANM.

În București temporar va ploua, mai ales sub formă de aversă și vor fi posibile descărcări electrice. Cantitățile de apă acumulate vor fi în medie de 20-30 l/mp. Vântul va sufla în general moderat (viteze de până la 40-45 km/h). Temperatura maximă va fi cuprinsă între  11 și 13 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 5 și 7 grade Celsius.

Conform prognozei de specialitate, în săptămâna 21 – 28 noiembrie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice, estice și centrale.

×
Subiecte în articol: avertizare meteo ANM
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close