Antena 3 CNN Meteo Avertisment de la hidrologi: Pericol de inundații în centrul țării

Avertisment de la hidrologi: Pericol de inundații în centrul țării

Hidrologii anunță că este pericol de inundații pe mai multe cursuri de apă din centrul țării. Ei au emis cod galben de inundații care este valabil joi.

inundatii
Avertisment de la hidrologi: Pericol de inundații în centrul țării Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alex Nicodim
de Silvia Preda    |    30 Iun 2022   •   16:59

Avertizarea este valabilă joi în intervalul orar 14.00-21.00.

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici", anunță specialiștii.

Sunt vizate cursuri de apă din bazinul hidrografic Buzău (bazin amonte Acumulare Siriu și afluenții aferenți sectorului aval Acumulare Siriu – amonte S.H. Banița) în județele Brașov, Covasna, Buzău și Prahova.

Temperaturi resimțite de 40 de grade în România! Cum va fi vremea în zilele următoare

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru București. Joi și vineri va fi caniculă în Capitală, iar spre sfârșitul intervalului este posibil să apară furtuna, anunță meteorologii.

Potrivit prognozei, de joi, la ora 10.30, până vineri, la ora 9.00, vremea va fi caniculară, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă de 18-21 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab și moderat.

×
Subiecte în articol: avertisment hidrologi inundatii vremea
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close