Antena 3 CNN Meteo Vreme de primăvară în România. În ce zone vor fi 20 de grade Celsius | ANM anunţă prognoza meteo actualizată

Vreme de primăvară în România. În ce zone vor fi 20 de grade Celsius | ANM anunţă prognoza meteo actualizată

Iarna aceasta am putea înregistra un record istoric privind temperaturile ridicate. Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat prognoza meteo pentru perioada următoare.

anm prognoza meteo vremea romania temperaturi primavare alerte vant puternic
Vreme de primăvară în România. În ce zone vor fi 20 de grade Celsius. ANM anunţă prognoza meteo actualizată Sursa foto: Pexels
de Claudia Popovici    |    16 Ian 2023   •   17:11

"Cu siguranță vom vorbi în zilele următoare de o vreme semnificativ extrem de caldă pentru a doua decadă a unei luni ianuarie în țara noastră, luând în considerare valorile de temperaturi care se vor situa frecvent, începând chiar de mâine 17 grade în Lunca Dunării, pentru ca miercuri și joi să consemnăm valori între 12 până la 21 de grade Celsius.

O vreme, iată, cu extrem de caldă, abaterile față de mediile multianuale specifice datei din calendar fiind de peste 15 grade.

Este posibil să consemnăm recorduri ale temperaturilor zilnice pentru următoarele zile, luând în considerare atât abaterile, dar și pragurile până la care vor fi înregistrate temperaturile pe parcursul zilei.

Mă refer la maxime, dar cu siguranță și la valorile minime, luând în considerare că acestea vor fi, de asemenea, pozitive minime între 2 până la 12 grade pe parcursul nopții.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în Bucureşti

Inclusiv în Capitală, vom vorbi de temperaturi maxime în creștere de la o zi la alta mâine 14-15 grade pentru ca miercuri 19-20 de grade și chiar și joi 18-19 grade.

ANM, alerte de vânt puternic

În același timp, trebuie să vorbim și de cele 2 alerte meteorologice, mai ales intensificările de vânt, valabile pentru zona Carpaților Meridionali Occidentali, local zona Banatului, acolo unde vitezele vor fi de 60-80 de kilometri pe oră, iar la altitudini de peste 1700 de metri rafalele vor putea depăși 100 de kilometri pe oră.

Va fi viscol și vizibilitate scăzută de la ora 17 din această după-amiază până mâine seară la ora 22:00 și, de asemenea, de la ora 17 din această după-amiază până joi seara la ora 20:00 vorbim și de cantități de apă însemnate, valori de 20-25 de litri pe metru pătrat nu în ultimul rând ca în Carpații Occidentali și Meridionali, pe arii restrânse, 50 de litri pe metru pătrat", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo vremea România
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close