"Într-adevăr valori coborâte, - 4 grade iată, la toate cele 3 stații din Capitală și nu în ultimul rând, dacă observăm, toată zona de sud-est și est a României a înregistrat valori mult mai coborâte față de ceea ce ar fi normal pentru această perioadă.
În termometre am avut în Capitală astăzi 0-1 grade Celsius datorită intensificărilor de vânt în această parte a țării, inclusiv în zona Capitalei, 35-45 de kilometri pe oră, iată că și temperatura resimțită a fost una destul de coborâtă
Meteo România. ANM a emis cod galben de vreme rea
Într-adevăr, până mâine la ora 12 vorbim de o atenționare meteorologică de cod galben pentru zona Moldovei și Carpații Orientali, acolo unde precipitațiile vor fi în continuare mixte ploi, lapovițe și ninsori.
Vorbim și de condiții care să favorizeze producerea de polei, dar poleiul va fi de interes și în partea de nord a Dobrogei, nu în ultimul rând, în partea de est a Munteniei, cât și în depresiunile din estul Transilvaniei.
Atenționarea este în vigoare până mâine la ora 12:00 și vizează, în special zona Moldovei și zona Carpaților Orientali.
Prognoza meteo pentru Crăciun şi Revelion
E încă departe să ne pronunțăm asupra sărbătorii Crăciunului, chiar dacă săptămâna 19-26 din actualul interval de prognoză menționează faptul că este posibil să vorbim de temperaturi apropiate de normele climatologice în zona României.
Masa de aer rece încă prezentă aduce în zona montană valori mult mai coborâte și un regim de precipitații apropiat de normal. Mâine actualizăm cele 4 săptămâni incluzând și intervalul 26 decembrie 2022 - 2 ianuarie 2023.
În zonele depresionare, dar și în zonele montane, nuanțele de albastru indică o probabilitate foarte ridicată să avem condiții autentice de iarnă posibil strat de zăpadă.
De altfel, iată că și debutul calendaristic al iernii în țara noastră a adus și menține în această zonă strat consistent, în zona Călimani 42 de centimetri la Bâlea Lac 33, Vârful Omu 29 de centimetri, nu în ultimul rând, Iezer 20 de centimetri.
Vremea în România. Prognoza meteo 26 decembrie 2022 - 2 ianuarie 2023
Cu siguranță, în condițiile în care vorbim de această posibilitate, ca să avem valori apropiate de normalul termic și precipitații normale, o mare probabilitate, cel puțin în zona montană, să vorbim de strat de zăpadă, ceea ce ar însemna bine, pentru cei care se vor afla la munte.
Vedem mâine și ultima săptămână din anul 2022 practic, intervalul 26 decembrie 2022 - 2 ianuarie 2023 și cu siguranță, pe măsură ce ne apropiem, putem să fim să venim cu date cu un grad de acuratețe mult mai mare, pentru că ne aflăm încă sub influența centrilor barici.
Până la urmă, în funcție de poziționarea acestora la nivel global și la nivelul continentului european, pot să aducă schimbări, așa cum s-a întâmplat, iată, și în această perioadă", a spus Elena Mateescu, director ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.