Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă radical în România! ANM anunţă în ce zone vor fi temperaturi pozitive | Prognoza meteo actualizată

Vremea se schimbă radical în România! ANM anunţă în ce zone vor fi temperaturi pozitive | Prognoza meteo actualizată

După gerul din ultimile zile vremea se va schimba radical. Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă în ce zone temperaturile vor deveni pozitive. Iată cum arată prognoza meteo actualizată.

anm prognoza meteo vremea in romania unde se incalzeste zone temperaturi ridicate
Vremea schimbă radical, în România! ANM anunţă în ce zone vor fi temperaturi pozitive Sursa foto: Pexels
de Claudia Popovici    |    13 Feb 2023   •   18:05

"Într-adevăr, de la mijlocul acestei săptămâni, dar mai ales la sfârșitul săptămânii valorile de temperaturi în bună parte din țară, la nivelul maximelor, vor fi chiar de 15-16 grade și chiar și minimele devin unele pozitive pe parcursul nopților preponderent pozitive, între 1 până la 6 grade Celsius.

Deci o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru a doua de caldă a unei luni februarie în țara noastră.

ANM, prognoza meteo: Cum este vremea în România

Până atunci însă, vorbim în continuare de temperaturi ușor mai ridicate, în special în regiunile extracarpatice, pentru că valorile de temperaturi vor depăși 10-11 grade.

La această oră consemnăm pe 11 grade la Calafat și Drobeta Turnu Severin, cel mai cald, 9 grade la București și cel mai re rece,- 10 grade la Vârful Omu.

Deci încălzirea va fi una de interes pe tot parcursul acestei săptămâni dar mai ales la final.

ANM, prognoza meteo: În ce zone va fi Cod galben de vânt

Până atunci însă, vorbim și de intensificări ale vântului. De altfel, mâine dimineață va intra în vigoare la ora 8:00 și va fi va rămâne în vigoare până miercuri dimineață la ora 2:00 o atenționare meteorologică de cod galben ce vizează cea mai mare parte a Moldovei și nu în ultimul rând, zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

În zona Moldovei vorbim de intensificări la rafală de 55-60 de kilometri pe oră pe arii restrânse 70-75 de kilometri pe oră, iar în zona montană 90-100 de kilometri pe oră determinând temporar transport de zăpadă", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.  

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo vremea in romania
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close