"Într-adevăr, o vreme deosebit de caldă, mai ales pe parcursul zilei de mâine și miercuri poimâine când la scara întregii țării se vor înregistra valori de temperaturi între 9 până la 19 grade, inclusiv în Capitală 18-19 grade.
Vorbim de valori de temperaturi mai mari cu 10 grade față de normalul termic al unei ultimei luni ultimei decade din luna februarie.
Joi o să consemnăm o răcire chiar accentuată în jumătatea estică a țării, acolo unde valorile de temperaturi nu vor mai depăși 4 posibil 5-6 grade Celsius ceea ce înseamnă că acestea se vor apropia de normele specifice datei din calendar.
ANM, prognoza meteo. Cum va fi vremea în România, în weekend
În partea de vest, sud-vest și centru a țării rămân valori între 10-15 16 grade Celsius pentru ca sfârșitul de săptămână ziua de vineri și ziua de sâmbătă și duminică mai ales sâmbătă și duminică să aducă din nou valori de temperaturi în jumătatea sudică, între 10 până la 18-19 grade.
Vremea va fi deosebit de caldă pentru ultima decadă a unei luni februarie, o probabilitate foarte mică să mai avem zăpadă în zonele mai joase de relief. Trebuie să menționăm însă intensificările de vânt care rămân de interes până marți inclusiv, iar miercuri pentru că la munte, în continuare, rafalele vor depăși o 1 spre 10 kilometri pe oră, iar la altitudini mai mari de 1700 de metri zăpada va fi spulberată și vizibilitatea redusă.
ANM, prognoza meteo. Cum va fi vremea în România, în Bucureşti
Și în zonele mai joase de relief, inclusiv în Capitală, este posibil să consemnăm rafale de 45-55 de kilometri pe oră.
Însă din punct de vedere termic vorbim de o vreme deosebit de caldă și făceam o analiză a întregului anotimp de iarnă la acest moment, pentru analiza 1decembrie 2022 - 20 februarie 2023 spuneam și în intervențiile anterioare.
Este posibil ca iarna aceasta să se situeze în top 5 cele mai călduroase ierni din istoria măsurătorilor meteorologice în țara noastră", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.