Antena 3 CNN Meteo Urgia naturii a făcut prăpăd în ţară. Ce ne aşteaptă în perioada următoare? | Răspunsul directorului ANM

Urgia naturii a făcut prăpăd în ţară. Ce ne aşteaptă în perioada următoare? | Răspunsul directorului ANM

România este sub avertizare de vreme severă. Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM ne spune cum va fi prognoza meteo în perioada următoare.

Urgia naturii a făcut prăpăd în ţară. Ce ne aşteaptă în perioada următoare? | Răspunsul directorului ANM
de Claudia Popovici    |    11 Iun 2022   •   20:48

"Zonele cele mai afectate de manifestările de instabilitate şi ploaie abundentă se află în partea de sud a ţării. Vorbim despre avertizare cod portocaliu valabil pentru localități din judeţul Prahova şi Dâmbovița.

De asemenea în partea de nord a Moldovei unde şi pe parcursul orelor următoare şi în cursul nopții ploile vor continua cu intensități diferite.

Vor fi perioade când acestea vor fi slabe cantitativ, dar vor fi şi perioade în care acestea vor fi mai abundente.

La acest episod trebuie să ne referim până în seara zilei de mâine, chiar dacă vor fi momente de timp când ploile vor înceta când va ieşi soarele.

Gradul de instabilitate atmosferică se menține accentuat până la sfârşitul acestei săptămâni şi conform celor mai recente materiale analizate în cadrul ANM chiar şi pentru partea de început al săptămânii viitoare", a explicat Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM în emisiunea News Magazine de la Antena 3.

Cod portocaliu de ploi şi vijelii pentru România în intervalul 20:00- 21:00

Potrivit ANM zonele vizate sunt : Județul Alba: Aiud, Ocna Mureș, Unirea, Galda de Jos, Stremț, Mirăslău, Livezile, Sălciua, Mogoș, Rădești, Rimetea, Întregalde, Ocoliș, Râmeț, Ponor;

Se vor semnala : ploi torenţiale care vor depăşi 35 ... 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, vijelie

Cod galben de ploi şi vijelii pentru România până la ora 22:00

În intervalul menționat, în sudul țării și la munte va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică.

În Moldova, Transilvania, Maramureș și local în Crișana și Banat, îndeosebi în timpul după-amiezelor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va concretiza prin averse torenţiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal și de munte și în extremitatea de sud a țării, 40...60 l/mp.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Au apărut primele subiecte la Matematică de la Evaluarea Națională 2024
x close