Antena 3 CNN Meteo ANM anunţă de când se încălzeşte vremea. Florinela Georgescu, meteorolog: „Temperaturi în creștere, instabilitate mai puțină”

ANM anunţă de când se încălzeşte vremea. Florinela Georgescu, meteorolog: „Temperaturi în creștere, instabilitate mai puțină”

Au fost ploi, vijelii şi inundaţii în unele zone ale ţării, iar în altele sunt 36-38 de grade. Florinela Georgescu, directorul executiv al ANM, anunţă cum va fi vremea în perioada următoare.

florinela georgescu anm antena 3 cnn
ANM anunţă de când se încălzeşte vremea. Florinela Georgescu, meteorolog: „Temperaturi în creștere, instabilitate mai puțină”
de Milena Niță    |    04 Iun 2024   •   12:26

"Vom continua cu această combinație și în zilele viitoare, adică zone afectate de instabilitate atmosferică, pe de altă parte, temperaturi în creștere începând de mâine.

Astăzi va fi puţin mai răcoare decât ieri în urma ploilor și a instabilității de luni. Astăzi încă avem instabilitate atmosferică în Moldova, în cea mai mare parte a Moldovei și în zona Carpaților Orientali. 

De asemenea, mai avem un cod galben de la ora 12:00 valabil până la ora 23:00.

Deja în Moldova sunt manifestări de instabilitate. Așteptăm averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii și grindină, și cantități care pot depăși 25 de litri /metrul pătrat.

De mâine, instabilitate mai puțină și temperaturi în creștere", a spus directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, marţi, la Antena 3 CNN.

Temperaturi de vară în România. Prognoza meteo pentru perioada 3 iunie - 1 iulie 2024

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru perioada 3 iunie - 1 iulie 2024. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 03.06.2024 – 10.06.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord- vest a țării, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în zona Carpaților Orientali.

Prognoza meteo pentru săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Cu excepția extremității de vest, de sud și de sud-est a țării, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în regiunile nordice și centrale.

Prognoza meteo pentru săptămâna 17.06.2024 – 24.06.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea de vest a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 24.06.2024 – 01.07.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close