"Acum avem toate premisele și motivația excelentă de a investi cât este necesar pentru a deschide, durabil, minunile acestei zone către toți cei ce-i vor trece hotarele. Felicitări tuturor celor care s-au implicat ca acest vis să devină realitate!", a transmis Lucian Romașcanu, astăzi, pe Facebook.
„Ținutul Buzăului, cu cele 18 comune componente, devine după 16 ani de efort comun Geoparc Internațional UNESCO, cel mai amplu proiect de dezvoltare locală pentru județul Buzău, reprezentativ pentru zona Munteniei și pentru întreaga Românie.
Ținutul Buzăului, aflat la limita dintre dealuri și munți, este un teritoriu complet rural care se întinde pe o suprafață de peste 1000 de kilometri pătrați și are o populație de circa 43.000 de munteni. Vulcanii noroioși, domurile de sare, focurile vii, trovanții de la Ulmet, așezările rupestre și chihlimbarul roșu de la Colți sunt printre cele mai renumite atracții ale acestei regiuni pitorești din zona de curbură a Carpaților”, au anunțat reprezentanții echipei care a făcut demersurile necesare pentru validarea oficială, citați de Mediafax.
Ținutul Buzăului devine al doilea geoparc din România inclus în Rețeaua Globală a Geoparcurilor (GGN), după Țara Hațegului. Lista globală este compusă din 177 de zone geografice din 46 de țări.
#Buzau Astăzi, 13.04.2022, boardul executiv al UNESCO a desemnat 8 noi Geoparcuri Globale. Vestea minunată este că...
Posted by Lucian N. Romascanu on Wednesday, 13 April 2022