Antena 3 CNN Mediu Prințul Charles lansează la Sibiu cel mai mare proiect transfrontalier de reîmpădurire din Europa

Prințul Charles lansează la Sibiu cel mai mare proiect transfrontalier de reîmpădurire din Europa

Claudia Popovici
2 minute de citit Publicat la 16:16 30 Mai 2022 Modificat la 09:36 31 Mai 2022
printul Charles
Cum petrece prinţul Charles la casa sa de vacanţă din satul Viscri Sursa foto: Agerpres

Alteța Sa regală Prințul de Wales a ajuns la Sibiu cu puțin înainte de ora 16 și participă, la Sala Thalia, la lansarea celui mai mare proiect transfrontalier de reîmpădurire din Europa, „SUPERB”.

În cadrul discuțiilor va fi prezentat un nou studiu științific și de politici publice privind biodiversitatea pădurilor.

Prințul Charles nu a făcut declarații la sosirea la Sala Thalia, unde a fost întâmpinat de directorul Filarmonicii, Cristian Lupeș.

Evenimentul deschis de Prințul Charles, „ThinkForest” combină discursuri inspiraționale, prezentări de descoperiri științifice, discuții și muzică și mâncare tradiționale românești pentru a sărbători curentul de refacere a biodiversității pădurilor și de promovare a bioeconomiei circulare în beneficiul oamenilor și al planetei.

Coordonat de European Forest Institute, proiectul implică peste 100 de organizații de știință și practică forestieră din 20 de țări diferite și include 12 situri demonstrative de restaurare la scară largă a pădurilor din Europa.

Unul dintre situri este situat în România, în Munții Carpați, și este dezvoltat în colaborare cu The Circular Bioeconomy Alliance (Alianța pentru Bioeconomie Circulară) înființată de Prințul de Wales.

În cadrul evenimentului va fi prezentat și un nou studiu științific și de politici publice privind biodiversitatea pădurilor din Europa.

Realizat de un grup de oameni de știință din 10 țări europene, studiul oferă factorilor de decizie, precum și managerilor de păduri și peisaj, o mai bună înțelegere a subiectului complex al biodiversității în contextul pădurilor europene.

La eveniment participă, alături de ASR și dr. Elisabeth Pötzelsberger, de la European Forest Institute, prof. Bart Muys, de la Universitatea din Leuven, Belgia, prof. Laura Bouriaud, de la Universitatea Ștefan cel Mare, Suceava, România, Christophe Dürr, șef de secție la Oficiul Federal pentru Mediu, Elveția și Barbara Promberger, de la Fundația Conservare Carpathia, România.

Luni, 30 mai 2022 / 17:36:54

Prințul Charles, în limba română: este o mare bucurie să mă aflu din nou în România

Prințul Charles a vorbit în limba română la evenimentul ThinkForest desfășurat la Sibiu. Este o mare bucurie să mă aflu din nou în România, a spus prințul.

Discursul a început cu o frază în limba română.

„Este o mare bucurie să mă aflu din nou în România după trei ani de absență, gândurile mele au fost cu voi în această perioadă dificilă”, a spus prințul Charles în limba română.

Prințul Charles a participat luni la evenimentul ThinkForest în cadrul căruia a fost lansat cel mai mare proiect transnațional de restaurare a pădurilor din Europa, SUPERB.

„Evenimentul de astăzi este de o importanță crucială pentru viața, pentru natura din lume”, a continuat Prințul de Wales în limba engleză.

Prințul de Wales a mai spus că doar în Transilvania a găsit oameni atât de bine integrați în natură, peisaje atât de uimitoare și zone conservate perfect. Biodiversitatea de aici este unică în Europa, a precizat prințul.

„În niciun alt loc din Europa nu am găsit zone atât de bine conservate”, a adăugat prințul Charles, citat de Mediafax. 

Proiectul ThinkForest este coordonat de European Forest Institute și implică peste 100 de organizații din 20 de țări. În cadrul proiectului sunt incluse 12 situri demonstrative de restaurare la scară largă a pădurilor din Europa.

Unul dintre situri este situat în România, în Munții Carpați, și este dezvoltat în colaborare cu Alianța pentru Bioeconomie Circulară (The Circular Bioeconomy Alliance) înființată de Prințul de Wales.

×
x close