Antena 3 CNN Mediu Ambasada SUA în România schimbă mașinile pe benzină cu vehicule electrice sau hibrid pentru a reduce emisiile

Ambasada SUA în România schimbă mașinile pe benzină cu vehicule electrice sau hibrid pentru a reduce emisiile

Kathleen Kavalec
Kathleen Kavalec. Foto: Hepta
de Adrian Dumitru    |    09 Sep 2024   •   16:04

Ambasada SUA în România face paşi importanţi către obiectivul comun de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, a afirmat, luni, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Kathleen Kavalec.

Mesajul a fost transmis de către misiunea diplomatică în contextul marcării Zilei Mondiale a Vehiculelor Electrice - o zi dedicată evidenţierii beneficiilor vehiculelor electrice şi accelerării tranziţiei globale către transportul durabil.

„Flota tot mai mare de vehicule electrice a ambasadei contribuie la obiectivele noastre privind mediul înconjurător şi evidenţiază, în acelaşi timp, inovaţia americană şi tehnologia verde.

Suntem mândri să contribuim la îndeplinirea angajamentului preşedintelui Biden de a reduce la jumătate poluarea cu gaze cu efect de seră până în 2030”, a declarat ambasadoarea.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA, începând din 2021, misiunea diplomatică a început să înlocuiască vehiculele pe benzină cu vehicule electrice hibrid plug-in, iar pe parcursul a trei ani, aceste vehicule au redus emisiile de CO2 cu peste 3.700 de kilograme.

La începutul acestui an, misiunea diplomatică a achiziţionat încă două vehicule hibrid plug-in pentru a înlocui trei vehicule pe benzină din flota sa, „realizări importante care arată angajamentul ambasadei de a sprijini comunitatea locală să atenueze efectele schimbărilor climatice”.

Perspectiva Ambasadei SUA la Bucureşti în 2025 este extinderea în continuare a flotei de vehicule ecologice, prin înlocuirea mai multor vehicule pe benzină cu maşini prietenoase cu mediul înconjurător.

„Cu aceste noi achiziţii, estimăm o reducere anuală a emisiilor de CO2 de peste 6.200 de kilograme. Această schimbare subliniază angajamentul nostru de a fi oaspeţi responsabili în România, consolidând valorile noastre comune.

De Ziua Mondială a Vehiculelor Electrice, sărbătorim aceste realizări şi ne reafirmăm angajamentul de a reduce impactul asupra mediului prin intermediul soluţiilor de transport inovatoare şi durabile”.

×
Citește mai multe din Mediu
» Vezi toate știrile din Mediu
Cele mai noi știri
Parteneri
x close