Antena 3 CNN Mediu Furtuna solară extremă continuă. Aurore boreale spectaculoase, observate până duminică

Furtuna solară extremă continuă. Aurore boreale spectaculoase, observate până duminică

Weekend cu fenomene surprinzătoare. Cerul va fi din nou colorat de aurore impresionante, ca urmare a unei furtuni solare extreme care a început să lovească Pământul la sfârșitul săptămânii

furtuna solara aurora boreala
Furtuna solară extremă și aurora boreală continuă | Rețelele de socializare, pline de fotografii impresionante Sursa foto: Facebook/ Apele Române
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2024   •   22:40

Rețelele de socializarea sun pline de fotografii care surprind măiestria aurorei boreale. Amatorii și profesioniștii vor putea imortaliza astfel de momente tot weekendul. 

Furtuna ar urma să continue cel puţin până duminică, cu sosirea unor ejecţii suplimentare de masă coronală, a precizat NOAA sâmbătă pe X într-o prognoză actualizată, indicând că au fost semnalate nereguli în reţeaua electrică şi degradarea comunicaţiilor de înaltă frecvenţă şi a GPS.

De asemenea, Centrul Naţional de Meteorologie Spaţială din China a emis sâmbătă o alertă roşie, avertizând că furtuna solară va continua pe tot parcursul weekendului şi este posibil să aibă un impact asupra sistemelor de comunicaţii şi navigaţie, potrivit Ximhua, care relatează că au fost observate aurore boreale în jumătatea de nord a ţării.

Această furtună se datorează exploziilor de particule energetice şi câmpurilor magnetice emanate de Soare, a explicat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, Shawn Dahl, de la Centrul de prognoză meteo-spaţială (SWPC) al NOAA.

Soarele se află în prezent aproape de vârful său de activitate, într-un ciclu care se repetă la fiecare 11 ani.

×
Subiecte în articol: aurora boreala furtuna solara fotografii
Citește mai multe din Mediu
» Vezi toate știrile din Mediu
Cele mai noi știri
Parteneri
x close