Antena 3 CNN Mediu Delta Neajlovului din Parcul Natural Comana a secat. Imagini dramatice din locul care era casă pentru 19 specii de pești

Delta Neajlovului din Parcul Natural Comana a secat. Imagini dramatice din locul care era casă pentru 19 specii de pești

balta comana
Balta Comana a secat. Foto: Captură video/INQUAM Photos/George Călin
de Robert Kiss    |    29 Aug 2024   •   18:23

Delta Neajlovului este secată de apă în urma unei îndelungate perioade de secetă. Potrivit imaginilor surprinse de George Călin, de la INQUAM Photos, mare parte din suprafața deltei din Parcul Natural Comana a rămas fără apă.

Parcul Natural Comana se confruntă cu o scădere drastică a volumului de apă, mare parte din suprafața Deltei Neajlovului, casă pentru 141 de specii de păsari si 19 specii de pești, fiind secată. Amploarea secetei poate fi observată în imaginile surprinse de INQUAM Photos.

Balta Comana, a doua ca biodiversitate după Delta Dunării

Cu o suprafaţă de 25.000 de hectare, Parcul Natural Comana reprezintă o zona de relaxare dar şi de interes naţional datorită speciilor de flora şi fauna salbatică unicate la noi în ţară. Balta Comana – cum mai este cunoscută Delta Neajlovului - este a doua ca biodiversitate după Delta Dunării, dar şi a doua cea mai mare deltă din România ca suprafaţă după Delta Dunării.

Seceta extremă din românia a dus și la secarea mai multor râuri din țară. Apele Române au anunțat luni că râurile Glavacioc și Sabar în spațiul hidrografic Argeș-Vedea au secat complet din cauza secetei. Ulterior, Apele Române au anunșat și că râul Bahlui, stația hidrometrică Podu Iloaiei și râul Miletin, la stația hidrometrică Șipote din spațiul hidrografic Prut-Bârlad, au secat.

×
Citește mai multe din Mediu
» Vezi toate știrile din Mediu
Cele mai noi știri
Parteneri
x close