Antena 3 CNN Mediu Biodiversitate Măcel în Namibia: Sute de animale sălbatice sunt omorâte, pentru hrănirea populației înfometate. ONG-urile cer anularea măsurii

Măcel în Namibia: Sute de animale sălbatice sunt omorâte, pentru hrănirea populației înfometate. ONG-urile cer anularea măsurii

animale salbatice namibia zebre elefanti antilope
Zebre, elefanți și antilope, în Namibia. Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    03 Sep 2024   •   20:44

Namibia a început sacrificarea a peste 700 de animale sălbatice, în special hipopotami, elefanţi, bivoli şi zebre, pentru a-şi hrăni populaţia înfometată din cauza celei mai grave secete din ultimele decenii, a anunţat marţi Ministerul Mediului, informează AFP, potrivit Agerpres.

Deja, 160 de animale au fost ucise în cadrul acestei măsuri guvernamentale anunţate săptămâna trecută, care nu doar că va furniza carne pentru mii de oameni, dar va reduce şi presiunea asupra păşunilor şi resurselor de apă afectate de secetă.

Vânătorilor profesionişti le revine sarcina de a sacrifica 30 de hipopotami, 83 de elefanţi, 60 de bivoli, 100 de antilope gnu albastre, 300 de zebre, 100 de antilope-elan şi 50 de antilope impala.

Cel puţin 157 dintre aceste 723 de animale au fost deja sacrificate, a declarat pentru AFP Romeo Muyunda, purtătorul de cuvânt al ministerului. Timpul necesar pentru finalizarea procesului depinde de mai mulţi factori, a adăugat el.

"Scopul nostru este să desfăşurăm această operaţiune într-un mod sustenabil, minimizând pe cât posibil traumele. Trebuie să separăm animalele care urmează să fie vânate de cele care nu sunt vizate", a explicat el.

"O măsură nu doar crudă, ci şi periculos de mioapă şi care nu va avea niciun efect pe termen lung"

În conformitate cu interdicţia globală privind comerţul cu fildeş, colţii elefanţilor sacrificaţi vor fi depozitaţi în depozite guvernamentale.

Sacrificarea primelor 157 de animale "a furnizat 56.875 de kilograme de carne", a indicat ministerul într-un comunicat.

Namibia a decretat starea de urgenţă în luna mai din cauza acestei secete care afectează mai multe ţări din sudul Africii.

Programul Alimentar Mondial (PAM) al ONU a indicat în august că aproximativ 1,4 milioane de namibieni, adică aproape jumătate din populaţie, se confruntă cu o insecuritate alimentară severă, producţia de cereale scăzând cu 53%, iar nivelurile de apă din baraje cu 70% faţă de anul trecut.

Asociaţia pentru protecţia animalelor PETA a publicat pe site-ul său o scrisoare adresată prim-ministrului Saara Kuugongelwa-Amadhila, cerându-i să "reconsidere" această măsură, "nu doar crudă, ci şi periculos de mioapă şi care nu va avea niciun efect pe termen lung".

În scrisoare, vicepreşedintele PETA, Jason Baker, susţine că sacrificarea ar putea dezechilibra ecosistemele.

×
Citește mai multe din Biodiversitate
» Vezi toate știrile din Biodiversitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close