Antena 3 CNN Life VIDEO. Imagini rare din Parcul Natural Apuseni. Un cerb se joacă în apă minute în șir: „A făcut spectacol în fața camerei”

VIDEO. Imagini rare din Parcul Natural Apuseni. Un cerb se joacă în apă minute în șir: „A făcut spectacol în fața camerei”

cerb in parcul national apuseni
Angajaţii Romsilva l-au catalogat pe cerb drept „nărăvaş şi simpatic”. FOTO: Facebook/ Regia Nationala a Padurilor - Romsilva
de B.C.    |    20 Aug 2024   •   23:46

Un cerb care se joacă într-o băltoacă formată în mijlocul unui luminiş a fost filmat de o cameră de monitorizare a faunei instalată într-o pădure din Parcul Natural Apuseni. 

În imaginile surprinse la finalul lunii trecute şi publicate, marţi, de Romsilva se vede cum cerbul ajunge la un ochi de apă, își bagă coarnele în apă, după care intră cu tot corpul în apă, jucându-se timp de câteva minute. 


 
Angajaţii Romsilva l-au catalogat pe cerb drept „nărăvaş şi simpatic”, explicând că a făcut „un adevărat spectacol în faţa camerei de monitorizare a faunei instalată în pădurea din Parcul Natural Apuseni”.
 
„Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit şi în zonele de deal. Este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie”, notează Romsilva.

Parcul Natural Apuseni este unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva și are o suprafaţă de 76.064 de hectare şi se întinde pe teritoriul judeţelor Cluj, Bihor şi Alba. Din totalul suprafeţei parcului, 50.793 de hectare sunt păduri.
 

×
Subiecte în articol: Romsilva cerb parcul natural apuseni
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close