Antena 3 CNN Life VIDEO. Imagini inedite în Neamț. O femelă râs şi cei doi pui ai săi, filmați în timp ce se joacă într-o pădure: „Momente de tandrețe”

VIDEO. Imagini inedite în Neamț. O femelă râs şi cei doi pui ai săi, filmați în timp ce se joacă într-o pădure: „Momente de tandrețe”

o femela ras cu doi pui intr-o padure
O femelă râs şi cei doi pui ai săi au fost surprinşi de o cameră de supraveghere amplasată într-o pădure din judeţul Neamţ. FOTO: Facebook/ Regia Nationala a Padurilor - Romsilva
de Bianca Chirilă    |    23 Aug 2024   •   23:44

O femelă râs şi cei doi pui ai săi au fost surprinşi de o cameră de supraveghere amplasată într-o pădure din judeţul Neamţ, imaginile fiind publicate pe Facebook de Romsilva.

„Momente de relaxare şi tandreţe pentru o femelă râs şi cei doi pui ai săi într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Poiana Teiului din cadrul Direcţiei Silvice Neamţ, imaginile frumoase fiind surprinse de către camerele de monitorizare instalate de silvicultorii nemţeni”, au notat reprezentanţii Romsilva în postarea publicată, vineri, pe Facebook.

Potrivit acestora, femelele râs au de obicei doi pui, mult mai rar chiar trei, care rămân în grija mamei până la maturitate, adică la doi ani.

Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populaţii de râs de pe continentul nostru.

Râşii se deplasează fără zgomot şi atacă prada pe neaşteptate, putând face salturi mari. Au auzul şi mirosul foarte fin şi au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori ies la vânătoare.

Direcţia Silvică Neamţ administrează, prin intermediul celor 13 ocoale silvice, 208.670 de hectare de fond forestier, din care 161.169 hectare sunt păduri de stat.

×
Subiecte în articol: ras Romsilva padure
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close