Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Vitamina care ”dispare” când mâncăm fructe și legume stropite: ”Pur și simplu nu o mai avem în corp”

Vitamina care ”dispare” când mâncăm fructe și legume stropite: ”Pur și simplu nu o mai avem în corp”

Laura Dinu, Iusti Fudulu
1 minut de citit Publicat la 07:00 27 Aug 2024 Modificat la 07:00 27 Aug 2024
fructe legume getty images
Fructe și legume periculoase, din cauza nitraților. Foto: Getty Images

Onco-nutriționistul Marius Văduva a explicat, în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, că vitamina C pur și simplu ”dispare” în momentul în care mâncăm fructe și legume care conțin nitrați în exces. 

”Eu nu am găsit până acum mai mult de un român la 1000 de persoane care are vitamina C în organism suficientă. Este cel mai important antioxidant, pe lângă glutation, pentru corpul uman.

Vitamina C dispare prima când avem nitrați în legume și fructe. Și cum antioxidanții sunt mâncați de acești nitrați, noi nu mai avem vitamina C în corp. Este mai rău decât la vitamina D, pentru că acolo lumea se mai îngrijește, dar aceasta chiar lipsește”, a spus onco-nutriționistul.

Cocktailul care reface imunitatea

Însă vitamina C este vitală atunci când vorbim de imunitate. Administrată zilnic, alături de alte două suplimente, ne poate asigura o imunitate de fier. 

”Cel mai important lucru din corp, și cred că doar unul din 100 de oameni, în cel mai bun caz, ar avea cât de cât, este zincul.

Pentru imunitate aș recomanda binecunoscuta vitamina D, și aș spune oricărei persoane de peste 16-18 ani să ia 5000 UI pe zi de vitamina D. Dar pe lângă asta, aceste persoane adulte ar trebui să ia 50 mg de zinc permanent. Vitamina D, zincul și măcar 1 gram, 1.5 grame zilnic de vitamina C”, a explicat Marius Văduva. 

”Acestea trei îți asigură o reparare, pentru că nu este o supraimunitate, doar un deficit pe care începi să îl completezi”, a mai explicat el.

×
x close