Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Una dintre gustările favorite ale românilor, în pericol

Una dintre gustările favorite ale românilor, în pericol

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 19:07 11 Sep 2016 Modificat la 19:07 11 Sep 2016
fistic.jpg
Foto: pixabay.com

Un raport al Agenţiei Americane pentru Agricultură (USDA), Statele Unite ale Americii, arată că unul dintre principalii producători de fistic la nivel mondial va reduce la jumătate cantitate recoltată din cauza secetei care a afectat statul California, potrivit csid.ro.

Se estimează că producţia de fistic se va înjumătăţi la doar 122 de tone, cea mai mică cifră din ultimii zece ani. Asta înseamnă o pierdere echivalentă cu aproape o cincime din recolta totală la nivel mondial de 520.000 de tone de fistic din acest an.

Nutriţioniştii recomandă fisticul pentru aportul său de calorii şi nutrienţi. Fisticul este bogat în  L-arginină, o moleculă cu rol important în procesele metabolice din organism. Un alt beneficiu al acestei gustări ţine de cantitatea mare de antioxidaţi (vitamina E, A şi luteina) care reduc stresul oxidativ al celulelor. În plus, 50 de grade de fistic conţin doza zilnică recomandată de calciu, magneziu şi cupru. 100 de grame de fistic conţin 713 calorii.

×
Etichete: california
x close