Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Una dintre cauzele care duc la cancer, dezvăluită de un laureat al Premiului Nobel: ”Este uimitor că este ignorată în ziua de astăzi”

Una dintre cauzele care duc la cancer, dezvăluită de un laureat al Premiului Nobel: ”Este uimitor că este ignorată în ziua de astăzi”

Laura Dinu
1 minut de citit Publicat la 07:00 12 Noi 2024 Modificat la 07:22 12 Noi 2024
femeie cancer
Aciditatea excesivă reprezintă nu doar un risc, ci o „stare permanentă de boală tăcută”. Foto: Getty Images

Într-un interviu exclusiv acordat în cadrul emisiunii „iThink” cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, onco-nutriționistul Marius Văduva a lansat un avertisment serios asupra impactului pe care aciditatea din organism îl poate avea asupra sănătății. Acesta a explicat că aciditatea excesivă reprezintă nu doar un risc, ci o „stare permanență de boală tăcută”, iar dezechilibrul acid-alcalin al organismului poate conduce rapid la probleme grave. Acest lucru a fost descoperit încă din anii 1900, de către Dr. Otto Warburg, laureat al premiului Nobel.

„Riscurile pentru ceva grav vor exista de a doua zi de când corpul își schimbă această balanță”, a declarat Marius Văduva. El a subliniat că simptome precum oboseala, durerile la nivelul inimii, genunchilor, transpirațiile nocturne și palpitațiile pot fi semnale timpurii ale unui „corp acid” care nu mai funcționează optim. „Omul se resimte, începe să resimtă anumite simptome care i se par că ar fi cumva din cauza muncii, a stresului. Dar nu, în momentul în care corpul începe să îți dea semnale, acolo deja sunt doar câteva dintre simptomele unui corp acid”, a precizat specialistul.

Specialistul a amintit că dezechilibrul pH-ului organismului este un subiect de mare importanță în medicină, punctând că relația acid-alcalin a fost intens studiată, inclusiv de către Dr. Otto Warburg, laureat al premiului Nobel în anii 1900. Warburg a susținut că „în corpul alcalin, boala cea mai temută, numită cancer, nu se formează”, deoarece celulele canceroase prosperă într-un mediu acid și hipoxic, obținând energie prin fermentarea zaharurilor. 

„Această relație acid-alcalin ar trebui să fie pe primul plan în momentul în care începi să faci prevenție și implicit să tratezi o boală”, a conchis Marius Văduva în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, atrăgând atenția asupra importanței menținerii unui pH echilibrat pentru o viață sănătoasă.

×
x close