Ar trebui să știi cum să le ții la distanță. Acest truc te va ajuta să ții la distanță căpușele.
Fă rost de uleiul tău esențial preferat și de o rolă adezivă pentru curățarea scamelor.
Aplică ulei esențial pe rolă și perie hainele din când în când, în special atunci când ieși în natură.
Uleiurile pe care le poți folosi împotriva căpușelor
Uleiul esențial de lavandă poate fi folosit ca repelent atât pentru oameni cât și pentru animale. Când facem excursii în natură, sau mergem la iarbă verde, ne putem proteja împotriva mușcăturilor de căpușe purtând o încălțăminte închisă, în care am pus o dischetă cu câteva picături de lavanda.
Dacă mergem cu cortul putem pune 5-8 picături în sacul de dormit sau pe pătură. Aroma de lavandă va goni nu numai căpușele, dar și puricii sau țânțarii.
Lavanda poate fi folosită cu succes și pentru protejarea câinilor sau pisicilor. Astfel, un amestec de 10-12 picături de ulei esențial de lavanda în 30 ml de ulei vegetal, aplicat cu peria pe blana animalului îl protejează de căpușe, purici, păduchi, muște sau diverși acarieni.
Uleiul esențial de geranium este cel mai des folosit la îndepărtarea căpușelor, dar și al puricilor.
Uleiul esențial de eucalipt nu doar îndepărtează căpușele, dar le și omoară. Un studiu din 2004 publicat în revista suedeza "Journal of Medical Entomologie" oferă dovezi că extractul de eucalipt reduce mușcăturile de căpușe și infecțiile.
Atenție! Eucaliptul poate provoca reacții alergice.
Un studiu publicat în numărul din 2007 " Journal of Economic Entomology", arata că uleiul esențial de cedru este cel mai bun la uciderea căpușelor larvare.
Cu ajutorul uleiurilor esențiale, vă puteți prepara singuri un spray împotrivă căpușelor pe care îl puteți pulveriza pe piele, haine și încălțăminte. Nu pulverizați pe fata!