Wendy Powell, din oraşul Truro, Anglia, primeşte adeseori complimente că arată ca la 20 de ani, deşi are 40 de ani şi 2 copii.
Wendy declară că a eliminat zahărul din alimentaţia ei în urmă cu 11 ani, pentru a se pregăti în meseria ei de antrenor personal. În timp, ea a constatat că o astfel de dietă îi îmbunătăţeşte mult aspectul fizic şi mai ales calitatea pielii.
Teoria ei pare să fie susţinută şi de ştiinţă, după ce cercetătorii de la o universitate din Olanda şi de la compania Unilever din Marea Britanie au descoperit o legătură între cantitatea de zahăr din sânge şi felul în care arată persoanele în vârstă, informează un articol apărut în cotidianul
Daily Mail.
S-a constatat astfel că persoanele cu un nivel crescut al zahărului erau catalogate ca fiind mai bătrâne decât celelalte. Astfel, o creştere a nivelului zahărului din sânge cu 1 mm/l adăuga la vârsta persoanei respective încă 5 luni.