Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Topul alimentelor care dau boli cumplite. Unii le mănâncă zilnic

Topul alimentelor care dau boli cumplite. Unii le mănâncă zilnic

S.T.
<1 minut de citit Publicat la 22:22 01 Oct 2017 Modificat la 22:22 01 Oct 2017
o_1brcm7ao81c1m1oq41srf1ef6prr8.jpg
Foto: pixabay.com

Specialiștii în nutriție arată că mai multe produse alimentare au afectat starea de sănătate a oamenilor în perioada modernă.

Zahărul rafinat, făina albă, sărurile nitrice, uleiul rafinat și aditivii alimentari au afectat sănătatea omului modern.

Prof. dr. Pavel Chirilă a subliniat la o dezbatere că aceste alimente trebuie consumate cu mare moderație sau chiar eliminate din alimentație, el explicând că au efect cancerigen, dar că provoacă și afecțiuni precum hepatita cronică, alergii, boli autoimune.

„Sărurile nitrice se combină cu aminele din carne și produce nitrozamină, care provoacă cancer la șobolani (supuși testelor — n.r.). În 14 zile, animalele dezvoltă tumoare canceroasă. Persoanele care consumă mezeluri riscă această boală. (…) Până acum trei ani, legea permitea 100 mg/kg, dar s-a dat dezlegare pentru 300 mg/kg, că nu ar fi toxică”, a arătat dr. Chirilă.

×
x close