Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Testul simplu prin care afli dacă puiul din comerț este proaspăt

Testul simplu prin care afli dacă puiul din comerț este proaspăt

o_1bt95aa201sps1rj215igh6o176u8.jpg
foto: Pixabay.com
25 Oct 2017   •   10:01

Puiul din comerț trebuie analizat cu mare atenție, deoarece poate fi un adevărat pericol pentru sănătate. De cele mai multe ori este injectat cu hormoni și antibiotice pentru a rezista mai bine în timp.

Diferențele nu sunt foarte vizibile, de aceea ai la îndemână un truc simplu la care poți să apelezi pentru a-ți da seama de prospețimea cărnii, potrivit DivaHair.ro.

Trebuie să te folosești doar de un singur deget. Carnea de pui ar trebui să revină la forma inițială după ce ai apăsat-o cu degetul. Dacă nu se întâmplă acest lucru, atunci înseamnă că a stat o vreme pe raftul din magazin, deci nu este proaspătă.

Cu toate acestea, mai sunt câteva lucruri de care ar trebui să ții cont pentru a-ți da seama de cât de bună este carnea. Și culoarea se dovedește foarte importantă. Un pui proaspăt are nuanța alb-gălbui, iar pielea trebuie să fie opacă și fără pete.

Nici informațiile de pe etichetă nu ar trebui ignorate. Termenul de valabilitate și condițiile în care a fost depozitat puiul sunt relevante dacă vrei să afli cât de proaspătă este carnea.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close