Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Terapia care poate face minuni în bolile autoimune și inflamatorii: ”Este foarte simplă”

Terapia care poate face minuni în bolile autoimune și inflamatorii: ”Este foarte simplă”

perfuzie getty images
Terapia care poate face minuni în bolile autoimune și inflamatorii. Foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    22 Oct 2024   •   18:06

La Longevity Expo Forum Fest, un eveniment internațional dedicat promovării sănătății și longevitații, organizat de revista Longevity și Antena 3 CNN, sunt prezenti reprezentanți ai companiilor din industrii diverse care expun standuri premium personalizate. Azi şi mâine au loc în total 10 mini-conferinte despre ultimele tendinte în longevitate iar cei interesaţi pot urmări în direct dezbateri, prezentări şi demonstraţii.

În cadrul evenimentului, Dr. Mihai Băican, unul dintre puţinii specialişti în ozonoterapie şi medicină hiperbară din ţara noastră, a detaliat procedurile inovatoare folosite în tratarea afecțiunilor inflamatorii și autoimune. Potrivit acestuia, succesul tratamentului depinde de mai mulți factori, printre care vârsta pacientului și durata afecțiunii.

„Depinde de vechimea afecțiunii și de factorii care au contribuit la aceasta, pentru că o boală care durează de 20 sau 30 de ani, cum este o boală autoimună sau o poliartrită, nu va avea rezultate spectaculoase imediat. Este nevoie de răbdare și de mai multe ședințe,” a explicat medicul.

Operațiunea se desfășoară simplu, fără o pregătire prealabilă. „Funcția venoasă este ca la o simplă recoltare de sânge, nimic spectaculos,” a adăugat el, subliniind că terapia are beneficii importante în tratarea bolilor inflamatorii și autoimune.

De asemenea, medicul a explicat că în timpul procedurii se folosește citrat de sodiu, un anticoagulant necesar pentru a preveni coagularea sângelui.

În același timp, jurnalistul Adrian Ursu a subliniat importanța prevenirii, nu doar tratării afecțiunilor. „Este esențial să ne pregătim pentru etapele vieții care ne pot face mai vulnerabili. Procedurile prezentate astăzi au acest scop: nu doar să trateze, ci să prevină problemele medicale,” a declarat acesta.

×
Parteneri
x close