Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Tehnicile simple care te ajută să scapi de anxietate și de depresie: ”Când ai făcut asta ultima oară?”

Tehnicile simple care te ajută să scapi de anxietate și de depresie: ”Când ai făcut asta ultima oară?”

getty images
Tehnicile simple care te ajută să scapi de anxietate și de depresie. Foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    22 Oct 2024   •   15:17

"Starea de bine, un echilibru între corp, minte și suflet" este posibilă dacă respectăm sfaturile pe care ni le dau astăzi cei mai respectaţi specialişti în longevitate prezenţi la Longevity Expo Forum Fest, un eveniment internațional dedicat promovării sănătății și longevitații.

Academician profesor doctor Alexandru Ciurea, reputatul neurochirurg care a realizat peste 23.000 de operații pe creier în cariera sa, dar şi Mattias Wojcik - renumit farmacist din Germania cu doctorat in Tehnologie farmaceutica și Biofarmacie, care are o contribuție semnificativă în dezvoltarea soluțiilor inovatoare de sănătate şi dr. Gabriel Prada au stat faţă în faţă cu participanţii la mult aşteptatul eveniment organizat de revista Longevity și Antena 3.

”Sunt tehnici care practic te ajută să fii în prezent și s-a demonstrat, există studii care arată că meditația și practicarea prezenței reduc anxietatea, stările de depresie. Putem practica genul acesta de meditație conștientă, să zicem de mindfulness și când mergem în parc și ne plimbăm, și când mâncăm, pentru că de multe ori poate mâncăm pe fugă sau ne uităm la televizor.

Când a fost ultima oară când ați mirosit mâncarea, când v-ați uitat la ea? Când ați luat mai întâi o gură și ați simțit textura și realmente v-ați conectat cu ea în momentul prezent? Poate că ar fi ceva de încercat atunci când luăm pauza de prânz sau când mergeți acasă. Realmente să fiți în prezent conectați acolo”, a explicat unul dintre specialiștii prezenți în conferință.

Și Mattias Wojcik, renumitul farmacist, a explicat care sunt aspectele la care ar trebui să fim atenți atunci când ne dorim o stare de bine. De multe ori, acestea sunt mai simple decât par. 

”Totul este despre a da atenție la lucrurile mici, la lucrurile care ne înconjoară. Sunt lucruri simple... să te întorci, să te uiți în ochii vecinului tău, și chiar să îl îmbrățișezi. Credeți-mă, o să vedeți doar oameni care zâmbesc după asta. Este foarte simplu să ne simțim bine. Sunt aceste momente mici în care trebuie să încercăm să încetinim puțin trecerea timpului și să ne bucurăm de clipe”, a spus renumitul farmacist.

×
Parteneri
x close