"Seamănă foarte mult cu reţeta unei prietene dragi din copilărie pe care o tot făceam în perioada liceului. Noi le spuneam "clătite cu pizza", francezii le zic tare pretenţios, aşa că am hotărât să le botez în stilul poetic al Prinţesei Polonic: "clătite ghiftuite cu ciuperci şi bacon". Sunt delicioase! V-o pot confirma prietenele mele dragi care la ceas de seară au cerut porţie dublă şi au uitat de orice dietă!", a scris Anca Lungu.
Ingrediente:
Pentru clătite: - 250g făină, 1 linguriţă de sare, 3 ouă, 500 ml lapte, 40g de unt, câteva fire de chives tocat
Pentru umplutură: - 350g de ciuperci tocate mărunt, o ceapă tocată fin, 20 g de unt, o legătură de pătrunjel proaspăt tocat, 250g de bacon tăiat cubuleţe, câteva linguri de sos bechamel
Pentru sosul bechamel: - 30g de unt, 30g de făină, 500 ml lapte, nucşoară măcinată, sare de mare, piper alb
Alte ingrediente: - 50g de parmezan ras (francezii cer în mod express brânză Gruyere)
Mod de preparare pe printesapolonic.ro.