Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Supa de prune uscate, rețetă secuiască

Supa de prune uscate, rețetă secuiască

<1 minut de citit Publicat la 22:18 19 Sep 2015 Modificat la 22:18 19 Sep 2015
prunele_uscate.jpg
Supa de prune uscate, preparată după rețeta secuiască, este o provocare pentru simțuri, fiind un amalgam de gusturi – și dulce, și sărată, și acrișoară. Supa este ușor de preparat, pentru aceasta fiind necesare o jumătate de kilogram de prune uscate, 2-3 linguri de zahăr, o cană de vin alb, o lingură de făină, o lingură de smântână, sare, scorțișoară și coajă de lămâie, transmite Agerpres.

Prunele se spală, se lasă la strecurat și se așază într-o oală, se adaugă zahărul și se toarnă vin alb atât cât să le acopere, după care se pun la fiert la foc mic, până se înmoaie fructele. Se toarnă aproximativ un litru și jumătate de apă, sare și zahăr după gust, coajă de lămâie și scorțișoară și se dă în mai multe clocote. Supa se drege cu smântâna amestecată cu faină. Se poate servi cu crutoane de pâine presărate cu scorțișoară.

Mai multe, pe voceatransilvaniei.ro.

×
x close