Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Sucul care face bine pe caniculă. Dr. Ruxandra Constantina: „Protejează pielea de expunerea la soare şi ne răcoreşte”

Sucul care face bine pe caniculă. Dr. Ruxandra Constantina: „Protejează pielea de expunerea la soare şi ne răcoreşte”

suc rosii profimedia
Sucul de roşii bine coapte este foarte indicat pe caniculă, pentru că el conţine licopen. Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    02 Iul 2024   •   12:30

Un anumit suc băut zilnic, în această perioadă de caniculă, ne poate ajuta să facem faţă mai uşor căldurii, dar şi să ne hidratăm corespunzător, spun medicii.

Nu este vorba despre un suc cu zahăr şi arome, primul care ne vine în minte când auzim cuvântul, ci un suc proaspăt de roşii, spune medicul Ruxandra Constantina.

Hidratarea este foarte importantă mai ales în zilele toride de vară, motiv pentru care este bine să ne asigurăm că bem minim doi litri de lichide/zi.

„Putem bea apă, ceai, putem consuma supe şi ciorbe din legume sau sucuri naturale.

Este benefic şi consumul de ceai verde, o sursă importantă de polifenoli, care îi conferă acţiunea antioxidantă şi care protejează celulele organismului de stresul oxidativ. De asemenea, protejează şi hidratează pielea. Ceaiul verde se poate consuma în amestec cu suc de citrice şi miere naturală.

Licopenul este un compus natural care se găseşte în fructe şi legume precum roşiile, pepenele verde şi grepfrutul. 

Licopenul este un carotenoid (pigmenţi din plante de culoare galbenă, portocalie sau roşie), un antioxidant puternic, solubil în grăsimi, cu efecte benefice asupra sănătăţii noastre şi care poate fi absorbit mai eficient în organism atunci când este expus preparării termice. 

Ca sfat, beţi zilnic un pahar cu suc natural de tomate!

Uleiul de cătină, de asemenea, are proprietăţi antioxidante excelente şi este un foarte bun protector împotriva radiaţiilor solare. La nivelul pielii, el hidratează, protejează, calmează şi regenerează.

Coenzima Q10 este esențială pentru producția de energie la nivel celular. Are efect antioxidant, reducând producția de radicali liberi şi are acțiune anti-aging, prevenind îmbătrânirea precoce. Previne afectarea pielii de razele UV, întârzie îmbătrânirea pielii, reduce apariția ridurilor și redă elasticitatea.

Resveratrolul este un puternic antioxidant, care protejează pielea de radicalii liberi dăunători, ce pot provoca deteriorarea celulelor și pot duce la îmbătrânirea prematură a pielii.

Resveratrolul este prezent în fructele de culoare închisă: struguri roşii, mure, afine, merişor", a explicat dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, la emisiunea Sfat de Sănătate, de la Antena 3 CNN.

Potrivit specialistului, sucul de roşii bine coapte este foarte indicat pe caniculă, pentru că el conţine licopen.

Această substanţă, care dă culoarea roşie, este cunoscută pentru că protejează celulele pielii de expunerea la razele puternice ale soarelui. Astfel, nu numai că ne răcoreşte, dar ajută şi la protecţia pielii.

Aşadar, consumul de anumite alimente, în special cele viu colorate, ne sunt de ajutor pentru a reduce deteriorarea pielii atunci când ne expunem la razele UVA şi UVB ale soarelui.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Partidul Conservator britanic, pe marginea abisului. Trei scenarii pentru alegeri
x close