Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Studiu. Mai multe persoane au mâncat mere în fiecare zi, timp de cinci ani. Cum arată analizele lor

Studiu. Mai multe persoane au mâncat mere în fiecare zi, timp de cinci ani. Cum arată analizele lor

S.T.
1 minut de citit Publicat la 14:00 14 Noi 2017 Modificat la 14:00 14 Noi 2017
o_1but6b6c6ri11gbfcn31ar8p7t8.jpg
Foto: pixabay.com

Mărul este unul dintre cele mai populare fructe, preferate de către consumatori.

Cu 85% apă și aproximativ 50 de calorii (la 100 g.), mărul este gustarea ideală. Merele au 5% proteine. Fructul acesta este o sursă puternică de potasiu. În plus, el conține multe vitamine, în special C și beta-caroten, dar și vitaminele A, E și B, chiar și fosfor, fier și calciu, deși în cantitate mai mică. Este o sursă vitală de fibre, dintre care cea mai importantă e pectina. Quercitina, epicatechina și procyanidin B2 sunt flavonoizi pe care merele îi conțin.

Acest fruct se încadrează fără probleme în categoria „alimentelor-medicament”, căci conține multe substanțe benefice pentru sănătate.

Studiile arată că persoanele care au mâncat mere în fiecare zi, timp de cinci ani, prezintă cu aproape 70% mai puține riscuri de a face accident vascular cerebral fatal și cu aproape 50% mai puține probabilități de a dezvolta o boală cardiacă și coronariană.

Unele cercetări au relevat că în special soiurile roșii și cele Golden inhibă cu 39-43% creșterea celulelor de cancer hepatic și de colon.

Merele s-au dovedit a avea beneficii antivirale, potrivit constatării cercetărilor care susțin că cei care le consumă se îmbolnăvesc mai greu de răceală, gripă și afecțiuni ale tractului respirator superior.

×
x close