Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Știai că te poți otrăvi cu cartofi? Află când trebuie aruncați

Știai că te poți otrăvi cu cartofi? Află când trebuie aruncați

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 10:41 07 Sep 2017 Modificat la 10:41 07 Sep 2017
o_1bpdkhefn175u1lod6p81pl71imt8.jpg
Foto: pixabay.com

Cartofii sunt, fără îndoială favorții multora dintre noi. Fie că sunt prăjiți, fierți, piure sau gratinați, cartoful e nelipsit din meniul nostru,chiar dacă îngrașă. Carbohidrații pe care-i conține această legumă conferă energie, dar consumul exagerat al cartofilor poate duce la multe kilograme în plus. 

Există însă situații când aceștia trebuie aruncați pentru a evita probleme serioase de sănătate. Cu cât îi păstrăm mai mult timp, cu atât devin mai toxici. Atunci când coaja lor nu mai este fermă, se încrețește, iar cartoful se micșorează, ei trebuie aruncați. Nivelul de solanină, o substanță neurotoxică, e prezentă în cantitate mare, iar consumul este interzis, potrivit libertateapentrufemei.ro

Majoritatea gospodinelor folosesc cartofii și dacă aceștia au încolțit. Total greșit și extrem de periculos. Mugurii conțin atât solanină cât și chaconină, un alt glucoalcaloid otrăvitor, dăunător pentru sistemul nervos. 
 

×
Etichete: cartofi
x close