Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Slăbește cu caise! Sunt super sănătoase și ajută la...

Slăbește cu caise! Sunt super sănătoase și ajută la...

caise_sa-crop-644x416.jpg
17 Iul 2015   •   11:36

Aceste fructe miraculoase constituie un tratament eficient în lupta cu anemia, distrug celulele şi ne ajută să ne menţinem silueta. Mai mult, consumul de caise ne ajută să ne păstrăm tenul frumos. În plin sezon estival, unele persoane cu pielea mai sensibilă se aleg cu arsuri solare dacă stau prea mult la plajă. În această situaţie, un tratament eficient îl constituie sucul natural de caise, care poate vindeca leziunile apărute la nivelul epidermei. În plus, vitaminele şi mineralele din aceste fructe ajută organismul să lupte împotriva multor afecţiuni.

Previn bolile oftalmologice Dacă vom consuma cel puţin trei fructe pe zi (dintre care o caisă), suntem mai feriţi de apariţia afecţiunilor oftalmologice. Degenerescenţa maculară, prima cauză a piederii vederii la adulţi, este redusă, astfel, cu 36%.

 Stimulează diureza Bogate în apă, caisele ajută la eliminarea toxinelor din organism şi au efect diuretic. Din acest motiv, sunt ideale în curele de slăbire şi pot fi consumate în orice cantitate. "În special persoanele care depun muncă fizică sau fac mult sport trebuie să mănânce caise pentru a acoperi pierderea de minerale prin transpiraţie. Apa conţinută de caise stimulează secreţiile gastrice. Cu cât o caisă este mai coaptă, cu atât va fi o sursă de fibre mai bogată deoarece va avea mai multe pectine”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS, scrie ring.

Reglează hemoglobina "
Fierul din caise ajută la reglarea nivelului hemoglobinei A în organism şi, implicit, la tratarea anemiei. Caisele te scapă de stările depresive, iar celuloza şi peptina pe care le conţin reglează tranzitul intestinal. Mai mult, betacarotenul din aceste fructe ajută la prevenirea apariţiei multor tipuri de cancer”, explică dr. Luca.

 Sâmburii distrug tumorile
Deoarece conţin vitamina B17 (amigdalina), sâmburii caiselor au proprietatea de a distruge celulele canceroase. Această vitamină a fost descoperită în anul 1950 de biochimistul Ernest Krebs, care susţinea că prin consumul zilnic a 10 sâmburi de caise se previne apariţia cancerului.


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close