Glutenul a devenit una dintre cele mai evitate substanţe, însă nu toată lumea ar trebui să îl elimine din alimentaţie. Vezi cum îţi dai seama că nu ar trebui să mai consumi gluten, scrie
unica.ro.
Glutenul este o proteină care se găseşte în orz, secară şi grâu şi care îţi poate afecta organismul, dacă ai intoleranţă la această substanţă. Dacă orgnismul tău nu suportă glutenul, vei avea probleme digestive, precum gaze, balonare, constipaţie sau diaree după ce îl vei consuma.
Oamenii care nu trebuie să mănânce gluten se confruntă cu Keratosis pilaris, înăsprirea pielii în unele zone, din cauza lipsei de acizi graşi şi vitamina A. Oboseala şi epuizarea ar trebui, de asemenea, să te facă să treci la o dietă fără gluten.
Intoleranţa la gluten este însoţită şi de simptome neurologice, precum pierderea echilibrului, dureri de cap sau ameţeli. Dacă observi că ai degetele, genunchii sau şoldurile umflate, este indicat să mergi la medic.
Mai multe, pe
unica.ro.