Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Secretul longevităţii. Ce pun chinezii în mâncare, pentru a trăi mai mult

Secretul longevităţii. Ce pun chinezii în mâncare, pentru a trăi mai mult

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 16:57 08 Iun 2017 Modificat la 16:57 08 Iun 2017
o_1bi3vseqctnkosajhl1ktv1vfja.jpg
Foto: pixabay.com

Există o veste bună pentru toate acele persoane care preferă condimentele iuți, precum ardeii jalapeno sau piperul. Un studiu realizat în China a demonstrat că persoanele care consumă mâncare condimentată în fiecare zi au o speranță de viață mai ridicată decât cei care mănâncă iute o dată-de două ori pe săptămână sau deloc, potrivit Doctorulzilei.ro.

Cercetarea s-a desfășurat pe un eșantion de aproape 500.000 de persoane și a durat patru ani. Rezultatele au fost surprinzătoare: cei care au mâncat condimentat zilnic au înregistrat un risc de deces mai redus cu 14% față de cei care nu adaugă mirodenii alimentelor, în timp ce persoanele care au adăugat condimente hranei o dată sau de două ori pe săptămână un risc mai mic cu 10%. 

Medicii care s-au ocupat de cercetare au descoperit că aceleași condimente introduse în dietă conduceau la un diminuarea riscului de a dezvolta boli cardiace sau respiratorii sau cancer, în special în cazul femeilor.
 

×
x close