Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor - Infocons va promova un proiect de lege, după modelul francez, prin care va limita la trei numărul de conservanţi şi coloranţi într-un produs alimentar. În prezent, în România, utilizarea de E-uri este nerestricţionată. Produsele alimentare de pe piaţa românească au ajuns să fie atât de pline de conservanţi şi de coloranţi încât consumatorii ajung la supradozaj de E-uri, atrage atenţia conducerea Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) - Infocons.
“În România, din păcate, numărul de E-uri permis este nelimitat, în condiţiile în care în Franţa, de exemplu, s-a interzis utilizarea a mai mult de trei E-uri într-un singur produs. Eu cred că ar fi extrem de important să existe o limitare a numărului de E-uri, pentru că este foarte complicat pentru cumpărătorii care citesc etichetele, pentru că nu au cunoştinţe despre chimie alimentară. Când mănânci de dimineaţa până seara tot felul de produse care conţin conservanţi şi coloranţi, la un moment dat, apare pericolul supradozajului. ANPC - Infocons va face demersuri pentru promovarea unui proiect de lege după modelul francez, prin care să limităm la trei numărul de E-uri permise într-un singur produs. Am luat acum buna practică din Franţa, legislaţia specifică de acolo, nota de justificare şi fundamentare şi le-am cerut colegilor de la Protecţia Consumatorilor din Franţa să ne spună ce s-a întâmplat de la introducerea măsurilor respective acolo”, a declarat Sorin Mierlea, preşedintele ANPC - Infocons. Continuarea
aici.