Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Șapte cauze surprinzătoare care declanșează migrene. Sigur ți s-a întâmplat și ție 

Șapte cauze surprinzătoare care declanșează migrene. Sigur ți s-a întâmplat și ție 

o_1cgc13sfo5421jkg5tn1mu4qq18.jpg
22 Iun 2018   •   14:50

Există încă multe lucruri pe care experții nu le înțeleg când vine vorba despre migrene, dar există și câteva informații pe care le cunosc. Pentru început, migrenele pot provocă dureri severe sau senzații pulsatorii, de obicei pe o singură parte a capului, potrivit Clinicii Mayo. Din păcate însă, migrenele vin de obicei însoțite de greață, vărsături și sensibilitate la lumină și sunet, iar cei ce au suferit de această problemă știu cât de inconfortabilă poate fi, deoarece durerile pot dura de la numai câteva ore până la câteva zile. Iată cauzele surprinzătoare ale migrenelor:  
  
Anticoncepționale 

Femeile au tendința de a suferi de migrene atunci când încep menstruația, iar cele care au migrene cronice tind să le aibă chiar înainte de începerea menstruației, a spus dr. Brinder Vij, director asociat la Universitatea din Cincinnati Health Headache & Facial Pain Center. În special modificările în nivelul de estrogen par să provoace migrene în rândul femeilor. "Căderea estrogenului înainte de menstruația femeii poate fi un mecanism care declanșează migrenele", a spus Vij. Pentru unele persoane, anticoncepționalele agravează situația.  

Mâncăruri sărate 

Alimentele sărate vă pot afecta tensiunea arterială. Ele măresc cantitatea de sodiu din sânge și îngreunează capacitatea rinichilor de a îndepărta apa din organism. Corpul uman răspunde la o tensiune arterială mai mare și poate crea un mediu bun pentru migrene la persoanele predispuse, a spus dr. Ilan Danan, un neurolog la Centrul pentru Sport Neurologie și Medicină Durere. 
  
Brânza învechită 

Nu este complet clar de ce brânzeturile îmbătranite pot declanșa migrene, dar tiramina, o substanță găsită în ele, a fost legată de această afecțiune, a spus Sachdev. Cu toate acestea, mâncatul brânzeturilor învechite nu înseamnă neapărat că veți avea o migrenă, chiar dacă suferiți de acestea. Unii pacienți pot obține o migrenă după ce au consumat aceste brânzeturi iar altele nu " a spus Vij. 
  
Îndulcitori artificiali 

Îndulcitorii artificiali, cum ar fi aspartamul, pot declanșa migrene puternice. Se crede că acești îndulcitori reduc nivelurile de serotonină din corpul unei persoane, ceea ce poate declanșa eliberarea neuropeptidelor și poate duce la o reacție în lanț care se va sfârși într-o migrenă, a spus Carroll. 
  
Diferență de fus orar 

Acesta este o mare cauză, a spus Carroll. Orice fel de întrerupere a somnului, cum ar fi zborul între fusurile orare, poate fi un declanșator al migrenelor. Chiar și presiunea cabinei de zbor poate să joace un rol, a spus ea, deoarece poate provoca dilatarea vaselor de sânge care poate duce la migrene.  

Modificări ale vremii 

Atunci când se schimbă vremea, apar și schimbări ale presiunii atmosferice și barometrice și se crede că acestea sunt direct legate de migrene, a spus Danan. Ca urmare, fluctuațiile vremii pot declanșa migrenele la pacienți. "Am auzit destul de des de acest lucru de la pacienții mei", a spus Carroll. 

Săritul peste mese

Un program regulat de masă este esențial pentru cei care suferă de migrene. Dacă sari peste o masă sau mănanci cu mult peste timpul obișnuit asta poate duce la scăderea glicemiei. Scăderea glicemiei poate provoca o schimbare chimică în corpul tău, care poate fi o cauză serioasă a migrenelor, a spus Carroll. 

Sursă: HuffPost

×
Subiecte în articol: cauze migrene
Parteneri
x close