Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Reumatologia, dincolo de oase și articulații. Bolile complexe tratate la orice vârstă

Reumatologia, dincolo de oase și articulații. Bolile complexe tratate la orice vârstă

femeie durere gat
Reumatologia, dincolo de oase și articulații. Foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    23 Oct 2024   •   16:09

Cel mai asteptat eveniment din domeniul biotehnologiei, nutriției, fitness-ului și sănătății integrative este în plină desfășurare acum la București si este organizat de revista Longevity si Antena3 CNN. „Tehnologia, între beneficiile inovației și capcanele dependenței“ este tema mini-conferinței la care au luat parte Iustin Preoteasa - medic specializat în Terapii de Oxigenare și Terapii Celulare Regenerative, Laura Dospinescu - Expert în medicina regenerativă și medicul Ioana Tonț.

Contrar credințelor comune, reumatologia nu se limitează la tratarea oaselor și articulațiilor, ci se ocupă și de boli autoimune inflamatorii, care pot duce la degenerare. „Drept pentru care, procedurile regenerative ne sunt mai accesibile nouă, celor care ne confruntăm cu astfel de boli”, a explicat dr. Laura Dospinescu, medic specialist.

Dr. Dospinescu a povestit și despre experiența personală cu tratamentele pe care le recomandă pacienților săi, mărturisind că nu este cel mai conștiincios pacient al propriei sale practici. „Fac ozon doar când nu mai pot dormi, pentru că menopauza ne împiedică să dormim. Fac ozon subcutanat când mă dor umerii, dar nu fac cele 10-12 ședințe. Și, recunosc, nu mă duc la stomatolog pentru că mi-e frică de durere”, a spus medicul.

Totuși, ea a subliniat că optimismul o menține tânără și energică. „Pe mine mă ține optimismul. Îmi place atât de mult ceea ce fac, încât nu simt că muncesc. Încă aștept să mă fac mare și să merg la serviciu”, a spus cu zâmbetul pe buze dr. Dospinescu. Ea a adăugat că îi aduce o mare satisfacție atunci când pacienții, inițial slăbiți, își recapătă mobilitatea și chiar își doresc să se apuce de sport. „Îmi face o plăcere imensă când văd pacienți care vin întâi cu bastonul sau cadrul, iar apoi, după câteva săptămâni, îmi spun că vor să facă sport și că se simt mult mai bine”.

×
Parteneri
x close