Dacă sunteţi în căutarea desertului perfect pentru ocazii speciale, l-aţi găsit! E absolut....magic! Se face uşor, e fin, elegant şi pe gustul tuturor. Să facem împreună ceea ce întreaga lume cunoaşte sub denumirea de “prăjitura deşteaptă cu ciocolată”.
Ingrediente 4 ouă - la temperatura camerei
1 fiolă esență de vanilie
200 g zahăr tos
110 g unt topit la bain marie
9 linguri făină
50 g pudră de cacao neîndulcită
475 ml lapte călduț
1 lingură zahăr pudră pentru decorat
Mod de preparare:Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Unge cu unt o tavă care nu lipește și pune deasupra o hârtie pergament. Separă albuşurile de gălbenuşuri. Bate albuşurile până obții o spumă tare (ca pentru bezele). Bate gălbenuşurile cu vanilia şi zahărul până obţii o cremă subțire și omogenă. Adaugă untul topit și mai amestecă aproximativ jumătate de minut.
Continuarea pe retete.unica.ro.