Cea mai simplă metodă de a păstra prospețimea verdețurilor peste iarna este congelarea. Iată câteva reguli care te vor ajuta să păstrezi verdețurile tale preferate în mod corect și ..sănătos:
- Foloseste cutii de plastic, cu capac care se inchid bine.
- Frunzele de patrunjel, telina, marar si leustean pot fi pastrate perfect congelate, pana la trei-patru luni de zile.
- Verdeata pe care o congelezi trebuie sa fie foarte proaspata. Trebuie spalata bine sub jetul de apa si foarte bine scursa de apa. Foloseste eventual servetele absorbante.
- Taie verdeata marunt, sau dupa cum iti place sa o folosesti si indeas-o bine in cutii. O cutie buna de congelat este o cutie foarte plina, cu verdeturi tocate bine si uniform si foarte bine scurse de apa.
- Daca ramane apa pe frunze cristalele de gheata vor strica calitatea frunzelor
Pentru a păstra prospețimea verdețurilor, folosiți etichete pentru cutii, pentru a nu umbla degeaba printre plantele și așa fragile, scrie realitatea.net.