Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ponturi pentru prepararea murăturilor. Ce să faci ca să îți iasă perfect

Ponturi pentru prepararea murăturilor. Ce să faci ca să îți iasă perfect

<1 minut de citit Publicat la 16:23 04 Sep 2015 Modificat la 16:23 04 Sep 2015
1435158660c5899aec.jpg
Sezonul muraturilor se apropie. Nu e gospodina care sa nu-si pregateasca pentru iarna debaraua. Fructe si legume, toate vor sta aranjate in borcane si vor face deliciul zilelor din sezonul rece, scrie voceatransilvaniei.ro.

Ce iti trebuie
Ai nevoie de zahar, sare si otet pentru conservare, borcane pentru depozitare si verdeturi si condimente pentru aroma. Bineinteles iti mai trebuie legumele preferate pe care vrei sa le pui la murat.

Cele mai bune legume pentru murat sunt cele care au coaja tare (ardei, castraveti), insa la fel de bine pot fi pusi la murat morcovii sau ridichiile.

Asa, da! Asa, nu!
NU face scurtaturi! Respecta reteta si urmeaza fiecare pas. Nu sari peste niciunul. Foloseste exact cantitatea de ingrediente si timpul recomandat pentru sterilizare. Fiecare etapa este importanta si decisiva in pastrarea in conditii optime a muraturilor peste iarna.

Continuarea, pe voceatransilvaniei.ro

×
Etichete: muraturi retete
x close