Moringa oleifera este deţinătorul recordului mondial pentru cel mai mare conţinut de antioxidanti. Per gram, acesta are aproximativ cu 50% mai multi antioxidanţi decât Acai Berries.
Antioxidanţii contribuie din plin la prevenirea bolilor degenerative cauzate de înaintarea în vârstă. Moringa a fost folosit în medicină pentru a preveni şi pentru a trata peste 300 de afecţiuni diferite, potrivit naturalnews.com.
Abundenţa de vitamine si minerale regăsite în Moringa este uluitoare. Acest fapt face foarte mulţi oameni de ştiinţă să creadă că Moringa este de departe alimentul cel mai dens din punct de vedere nutritiv descoperit vreodată.
Conţine peste 92 de nutrienţi şi peste 46 de antioxidanţi şi toţi aminoacizii esentiali.
Pulberea de frunze de Moringa contine:
•De 10 ori mai multa vitamina A decat morcovii
•De 17 ori mai mult calciu decat laptele
•De 15 ori mai mult potasiu decat bananele
•De 25 de ori mai mult fier decat spanacul
•De 9 ori mai multe proteine decat iaurtul
•De 4 ori mai multe fibre decat ovazul
•De ½ mai multa vitamina C decat portocalele – frunzele proaspete contin de 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele