Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Pericolul din pateul de ficat de la raft. Ce ingrediente nocive conține conserva

Pericolul din pateul de ficat de la raft. Ce ingrediente nocive conține conserva

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 20:27 11 Oct 2017 Modificat la 20:27 11 Oct 2017
o_1bs67j2qv1s701a6f1j6o1uc31q98.jpg
Foto: pixabay.com

Un studiu derulat recent de Asociaţia Natională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (A.N.P.C.P.P.S.) arată că cele mai multe dintre pateurile de ficat comercializate pe piaţa românească au în compoziţia lor până la 10 E-uri. 

Dacă unii aditivi alimentari sunt inofensivi, iar alţii pot fi consumaţi frecvent, sunt şi E-uri care nu au ce căuta pe masa noastră. Asta pentru că sunt extrem de toxice şi pentru că, în timp, pot provoca boli grave. Chiar dacă specialiştii nu sunt împotriva pateului de ficat de pe piaţa românească, aceştia recomandă consumul moderat al acestui produs, potrivit adevarul.ro.

„Excesul de pateu poate fi dăunător. Ghinionul e că este şi foarte bun, dar noi le recomandăm pacienţilor să îl consume moderat. Toate trebuie făcute cu măsură. Ceea ce este important e ca eticheta pateului să fie citită înainte de cumpărare“, a explicat profesorul Nicolae Hîncu, preşedintele de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
 

×
Etichete: E-uri
x close